SPLAT er verdensledende innen munnpleie, og har mer enn 50 patenter. Naturlige ingredienser, eteriske oljer og planteekstrakter danner formelbasen for alle produktene. Produktenes virkeområder er klinisk testet og dokumentert.

Sterke, fine tenner? Hydroksylapatitt i tannkremen gjør susen!

Hva er det første du tenker på når du hører ordet tannkrem?

 

Kanskje at det er en pasta som hindrer hull? Eller smak som gir deg frisk pust? Du vil sannsynligvis ikke tenke på ordet hydroksylapatitt i alle fall. Og det er ikke så rart, for dette stoffet er mest kjent for de som jobber i den vitenskapelige verden. Men hydroksylapatitt spiller en viktig rolle i å holde tennene dine sterke og sunne.

Dette er grunnen til at tannkremen din bør inneholde hydroksylapatitt (HAP):

Hva er hydroksylapatitt?

Hydroksylapatitt (eller hydroksyapatitt) er en naturlig forekommende form av mineralet kalsiumapatitt, også kjent som kalsiumfosfat. En form for hydroksylapatitt er faktisk til stede i tennene dine. Nærmere bestemt består emaljen av 97% hydroksylapatitt, og dentinet ( tannbenet) består av 70% hydroksylapatitt. 

Hydroksylapatitt beskytter emaljen din.

Det er hydroksylapatitt som gjør emalje til det hardeste stoffet i kroppen din. Bra, ikke sant? Og ikke nok med det, hydroksylapatitt finnes også naturlig i spytt. Det betyr at emaljen din konstant beskyttes og styrkes.

Visste du at…

Tannemaljen din består av ca 97% hydroksylapatitt, 1,5% vann og 1,5% kollagen og andre proteiner?


Hvorfor bruke tannkrem med hydroksylapatitt når emaljen allerede består av dette stoffet?

Selv om tannemaljen er sterk og holdbar - er den ikke uovervinnelig. Syrer fra mat, drikke og tannplakk sliter på emaljen. For å holde tennene sunne og fri for hull, må emaljen hele tiden passes på og bygges opp.

Tannkrem som inneholder hydroksylapatitt som Splat Professional kan bidra til å gjenopprette emaljen. Hydroksylapatitt re-mineraliserer, beskytter og reparerer emaljen på tennene dine. Mange tannkremer mangler hydroksylapatitt, så ta en ekstra titt før du velger tannkrem neste gang. 

Visste du at...
Forskere i Japan har studert hydroksylapatitt siden 1970-tallet. Der er det vanlig å tilsette hydroksylapatitt i munnpleieprodukter.

Hvis du har ising i tennene eller svak emalje, kan en tannkrem med hydroksylapatitt være et godt alternativ for deg. Men husk også å  sjekke opp hos tannlegen. Der vil du få gode tips om hvilken tannkrem som passer for deg.

 

Publisert: 12. april 2021.

Artikkelen er produsert i samarbeid med våre venner hos SPLAT.

 

 


Del dette innlegget